Bu yazımda da hastalarımın rinoplasti sonrası süreç hakkında en çOkay merak ettiği soruları yanıtlayacağım.
Burun ameliyatı sonrası, iyileşme sürecini hızlandırmak ve komplikasyonları önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. İşte burun ameliyatı sonrası neler yapılmaması gerektiği hakkında bazı önemli bilgiler:
Rinoplastinin sıralı bir dizi aşaması yoktur. Her operasyon, ameliyat olan kişinin kendine has anatomisi ve hedefleri için kişiselleştirilir.
Yetersiz Destek Yapısı: Operasyon sırasında burun destek dokularına yeterli dikkat edilmemesi veya destek sağlayan kıkırdak ve kemik yapıların zayıfile olması, burun düşmesine yol açabilir.
Bu gibi durumların tanısı ve tedavi sonrası takibi için ise rinomanometri ve PNIF denilen iki sistemden faydalanılmaktadır. Bu sistemler ise nefes kalitenizi ve miktarınızı ve nefes alış şeklinizi göstermektedir.
Burnun anatomik özelliklerine ve estetik sorunlarına bağlı olarak farklı teknikler ve yöntemlerle gerçekleştirilen burun estetiği
Burun kemikleri veya kıkırdağının formu burun dokusundan ne kadar çıkarılması veya nasıl eklentiler yapılması gerektiğiyle, burun yapısı ve mevcut materyale bağlı olarak cerrah tarafından çeşitli şekillerde değiştirebilir.
genetik yollarla geçebilmektedir bunun yanı sıra ise burun alınan darbelerle doğru orantılı olarak da eğrilebilir. Eğrilik seviyesi ve kıkırdak yapısı fiyatı belirleyebilir.
Rinoplasti burun şeklinin değiştirilmesine genel olarak verilen isimdir. Burun estetiği anlamında da kullanılmaktadır. Septoplasti ise burun şekline etki etmeden, burun delikleri arasındaki bölmenin nefes alma sorununa yol açan eğrilik gibi bozukluklarının tedavi op. dr. umur akıner burun estetiği rinoplasti yorumlar edildiği ameliyat şeklidir. Septorinoplasti ise bu iki işlemin eş zamanlı uygulanmasıdır. Hayatınızın bir döneminde estetik burun ameliyatı olmayı düşünüyorsanız ve nefes alma sorununuz var ise en uygunu bu iki işlemi beraber olmaktır.
Düzelmenin derecesi, uygulanan düzeltici uğraşın kapsamına ve burnunuzun, kıkırdaklarınızın ve derinizin temel yapısına bağlıdır.
Doktor da beklentileri değerlendirir ve yapılacak operasyon hakkında hastayı bilgilendirir. Hasta ile doktor arasındaki iletişimin sağlıklı olması, ameliyat sonrasında istenilmeyen sonuçların ortaya çıkmasını engellemede büyük rol oynar.
Özellikle kemik ve kıkırdak yapının şekillendirilmesini içeren bu ameliyat, burnun şeklini değiştirmek, nefes almayı kolaylaştırmak ya da her ikisini gerçekleştirmek amacıyla uygulanmaktadır.
İnterdomal Dikiş: Alt lateral kıkırdakların orta kısımlarında uygulanan bu dikiş burun ucunun genişliğini daraltır ve projeksiyonu artworkırır.
Burun estetiği ameliyatları genel kanının aksine çok ağrılı ve zorlu submit operatif dönemlere neden olmaz. Elbette bir miktar ağrı meydana gelecektir.